Het simlab is er voor iedereen die werkzaam is binnen de zorg- en welzijnssector

Ook bedrijven zijn van harte welkom om producten/prototypes te komen uittesten binnen een realistische zorgomgeving. 

Zorg- en welzijnsorganisties

Professionals binnen de zorg- en welzijnssector kunnen in het Simlab terecht voor zowel individuele als groepstrainingen. Meer informatie over onze trainingen vind je onder 'ons aanbod'.

Bedrijven

Onmiddellijke feedback kan voorzien worden door zowel studenten als professionals die werkzaam zijn binnen de zorg- en welzijnssector. Uw bedrijf komt mogelijks in aanmerking voor de KMO-portefeuille, contacteer ons voor meer informatie. 

Studenten

Simulatieonderwijs is voor bachelorstudenten verpleeg- en vroedkunde aan de hogeschool VIVES geĆÆntegreerd binnen hun opleiding. Hier wordt vooral aandacht besteed aan het samenwerken volgens de CRM principes en het trainen van Human Factors/Non Technical Skills. Op deze manier worden deze studenten optimaal voorbereid op het werkveld, waar teamwork en communicatie heel belangrijk is. Dit komt de patiĆ«ntveiligheid ten goede.

Naast studenten verpleeg- en vroedkunde worden ook studenten uit andere disciplines betrokken. Hierdoor wordt het mogelijk om studenten voor te bereiden op interprofessionele samenwerking binnen het werkveld, d.m.v. deze simulatiesetting. Meer specifiek wordt er samengewerkt met KULAK (studenten geneeskunde), VIVES SAW (maatschappelijk werkers) en VIVES HBO5 (studenten verpleegkunde).

Wens je op de hoogte te blijven?

We gaan je niet stalken en overladen met berichten, maar houden je graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen