VIVES Simlab organiseert een 3 daagse Facilitatoropleiding voor simulatietraining

Simmulatiesessie

Deze cursus richt zich vooral naar personen die deelnemers tijdens een simulatietraining (willen) begeleiden. 

De cursus is een mix van theorie en hands-on ervaringen. Zo wordt stilgestaan bij de simulatiesetting, het faciliteren en debriefing (PEARLS: Promoting Excellence and Reflective Learning in Simulation), CRM (Crisis Resource Management), hoe vragen stellen, communicatieve aandachtspunten en human error & mental models.

Deelnemers worden ondergedompeld in wisselende rollen tijdens scenario’s. De debriefingtechniek wordt geoefend aan de hand van videofragmenten en een eigen scenario wordt ontwikkeld, doorlopen en gedebrieft.

Het doel is om naast de simulatietraining de deelnemers door middel van debriefing een uniek inzicht te bieden om de patiëntveiligheid te optimaliseren. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van de CRM principes en cognitieve redeneerhulpen (ABCDE, EWS en SBAR).

De inhoud en gebruikte scenario's worden afgestemd op de samenstelling van de groep deelnemers.

De cursus in het najaar 2020 is voorzien van 18 tot 20 november 2020, je kan hier inschrijven - je wordt door verwezen naar de website van VIVES Health Care School

De cursus in het voorjaar 2021 is voorzien van 24 tot 26 maart 2021, je kan hier inschrijven - je wordt door verwezen naar de website van VIVES Health Care School

De eerste dag staat gepland van 9u tot 18u. Dag twee ook van 9u tot 18u, maar deze dag wordt afgesloten met met een gezellig diner waarbij we persoonlijk kunnen kennismaken en ervaringen delen. De laatste dag van de cursus loopt van 9u tot 16u.

Kostprijs voor deze cursus is €1080 pp. Deze prijs omvat de driedaagse opleiding, digitaal cursusmateriaal, lunches, koffiepauzes, cursusdiner op donderdagavond en het boek “Simulatieonderwijs en Simulatietraining” van VIVES Simlab.

Bij vragen kan je steeds terecht bij Christof Patyn (Coördinator Simlab). Je kan hem telefonisch bereiken via 0478 28 35 92 of via e-mail: christof.patyn@vives.be

Wens je op de hoogte te blijven?

We gaan je niet stalken en overladen met berichten, maar houden je graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen