Wil je bij jouw instelling ook de patiëntveiligheid maximaliseren en dit leren doen aan de hand van een tof, interactief, leerrijk spel? Wil je op een speelse manier ontdekken hoe 'Human Factors' bij medische fouten een rol spelen? Wil je te weten komen wat het belang van Crisis Resource Management (CRM) in de gezondheidszorg is om de kans op dergelijke fouten in de toekomst te minimaliseren of beter nog te vermijden ?

Dat kan met de Cryptexroom: een mini escape room. Kies je team en laat je verrassen… Geen voorkennis vereist! Wens je meer te weten, neem gerust contact op via simlab@vives.be

Sinds het verschijnen van het boek `To err is human’ (Institute of Medicine, 2001) is een verschuiving te zien naar aandacht voor patiëntveiligheid. Ook de Belgische gezondheidszorg besteed in toenemende mate aandacht aan patiëntveiligheid. Het realiseren van een optimale veiligheidscultuur wordt beschouwd als de grootste uitdaging om een veilige gezondheidszorg verder uit te bouwen. Via de Cryptex Room leer je op een interactieve, hands-on manier de patiëntveiligheidscultuur in jouw zorginstelling te optimaliseren.

De World Health Organisation (WHO) identificeerde tien ‘Human Factors’ die een rol spelen in patiëntveiligheid, namelijk: leiderschap, teamwork, communicatie, situationeel bewustzijn (situational awareness), stress, structuur/werkprocessen, de werkomgeving, vermoeidheid, het nemen van beslissingen en al of niet aanwezig zijn van een veiligheidscultuur.
Een escape room leent zich er uitstekend toe om deze ‘Human Factors’ in te oefenen. De vaardigheden die nodig zijn om te ontsnappen uit de escape room sluiten hier nauw bij aan en zijn zeer relevant voor de werkvloer.


Huurprijs Escaperoom € 250 voor een dagdeel + 1 debriefer (excl. verplaatsingskosten).

Wens je op de hoogte te blijven?

We gaan je niet stalken en overladen met berichten, maar houden je graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen