VIVES Simlab biedt het opleidingstraject 'Simuleer-Kracht' aan dat specifiek gericht is op startende verpleegkundigen.

De overgang van  student naar professional maakt startende verpleegkundigen kwetsbaar en verhoogt het risico op stress. Startende verpleegkundigen worden namelijk geconfronteerd met een aantal stressbevorderende factoren die het inwerken kunnen bemoeilijken  (bv. werkdruk, hiërarchie, verwachtingen...).  Via het opleidingstraject 'Simuleer-Kracht' wordt aan de slag gegaan met deze factoren en ingezet op de specifieke behoeften van starters tijdens hun eerste stappen in het werkveld. Door middel van simulatietrainingen krijgen starters inzicht in hun eigen functioneren en denkpatronen, met als doel het inwerken te faciliteren en de gap tussen school- en werkveld te verkleinen. 

Het opleidingstraject 'Simuleer-Kracht' omvat twee sessies van 3 uur, waarin telkens  scenario’s en debriefings doorlopen worden. Deze scenario's zijn specifiek ontwikkeld op basis van de noden van startende verpleegkundigen. De simulatietrainingen kunnen op maat aangeboden worden aan de voorzieningen en kunnen zowel  in het Simlab als op locatie zelf georganiseerd worden. 

Het opleidingstraject is evidence based en werd ontwikkeld in het PWO project Simuleer-kracht (klik voor de Infografic).
 
Meer info? Contacteer ons door een mail te sturen naar birgit.vincke@vives.be  

Wens je op de hoogte te blijven?

We gaan je niet stalken en overladen met berichten, maar houden je graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen