Doorgaans verloopt een BLS training als volgt: in een lokaal liggen er een aantal reanimatiepoppen netjes op een rijtje klaar om gereanimeerd te worden. In de praktijk gaat een reanimatie er echter heel anders aan toe. Zo kan het bijvoorbeeld in ‘real life’ zijn dat je het slachtoffer net van het bed in de zetel gezet hebt wanneer hij/zij een hartstilstand krijgt of zit het slachtoffer in een rolstoel met een voorzettafeltje. Mogelijks ben je ook niet alleen aanwezig, maar zijn er ook familieleden in de buurt,…

Allemaal zaken die de zorgverlening beïnvloeden en waar je zo goed mogelijk op voorbereid dient te zijn. In ‘real life’ sta je er wellicht ook niet alleen voor, maar zal je beroep moeten doen op verschillende teamleden en merk je dat er verschillende taken gecoördineerd moeten worden. Deze coördinatie onderling is op dergelijke momenten ook van cruciaal belang voor een goede afloop. 

Om aan deze situatie tegemoet te komen organiseert VIVES Simlab BLS of ALS training in een veilige en uitdagende leeromgeving, waarbij we aandacht besteden aan technische en procedurele vaardigheden maar eveneens aan effectieve communicatie en teamwork tijdens de reanimatie. 
Hiervoor beschikt VIVES Simlab over gecertificieerde ERC instructoren. Deze training kan plaatsvinden in één van onze Simlab locaties (Brugge, Kortrijk of Roeselare) of ter plaatse in jouw instelling. Beschikt jouw  organisatie zelf over eigen instructoren dan kunnen de benodigde ruimtes afgehuurd worden samen met één van onze operatoren.  Je kan voor die training volledig steunen op Vives Simlab, maar indien gewenst, maken we graag ook gebruik van jullie expertise en ideeën. 

Volgende trainingen worden aangeboden voor volwassenen (BLS/ALS), maar we organiseren ook sessies voor kinderen (Basic/Advanced Pediatric Life Support) en pasgeborenen (Newborn Life Support). Contacteer ons vrijblijvend. We kunnen een opleiding op maat samenstellen.

Geïnteresseerd? Voor verdere informatie klik hier.

Wens je op de hoogte te blijven?

We gaan je niet stalken en overladen met berichten, maar houden je graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen