Facilitator simulatietraining

VIVES Simlab organiseert een 3 daagse Facilitatoropleiding voor simulatietraining

De cursus in het najaar van 2024 is voorzien van 20 tot 22 November. Inschrijven kan, klik hier en je wordt doorverwezen naar de inschrijvingspagina op VIVES continue.

De cursus in het voorjaar van 2025 is voorzien van 21 tot 23 Mei. Inschrijven kan, klik hier en je wordt doorverwezen naar de inschrijvingspagina op VIVES continue.

De cursus kan doorgaan bij een minimum aantal inschrijvingen van 6 personen.

SimmulatiesessieDeze cursus richt zich vooral naar personen die deelnemers tijdens een simulatietraining (willen) begeleiden. 

De cursus is een mix van theorie en hands-on ervaringen. Zo wordt stilgestaan bij de simulatiesetting, het faciliteren en debriefing (PEARLS: Promoting Excellence and Reflective Learning in Simulation), CRM (Crisis Resource Management), hoe vragen stellen, communicatieve aandachtspunten en human error & mental models.

Deelnemers worden ondergedompeld in wisselende rollen tijdens scenario’s. De debriefingtechniek wordt geoefend aan de hand van videofragmenten en een eigen scenario wordt ontwikkeld, doorlopen en gedebrieft.

Het doel is om naast de simulatietraining de deelnemers door middel van debriefing een uniek inzicht te bieden om de patiëntveiligheid te optimaliseren. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van de CRM principes en cognitieve redeneerhulpen (ABCDE, EWS en SBAR).

De inhoud en gebruikte scenario's worden afgestemd op de samenstelling van de groep deelnemers.

De eerste en tweede dag zijn gepland van 9u tot 17u. De laatste dag van de cursus loopt van 9u tot 15u30.

Kostprijs voor deze cursus is €1180 pp. Deze prijs omvat de driedaagse opleiding, digitaal cursusmateriaal, lunches, koffiepauzes en het boek “Simulatieonderwijs en Simulatietraining” van VIVES Simlab.

Bij vragen kan je steeds terecht bij Christof Patyn (Coördinator Simlab). Je kan hem telefonisch bereiken via 0478 28 35 92 of via e-mail: christof.patyn@vives.be

Wens je op de hoogte te blijven?

We gaan je niet stalken en overladen met berichten, maar houden je graag op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen